Es ist Kürbiszeit…

19. Oktober 2012 von Laborjournal

… und daher ist ungemein beruhigend, was uns seit 2004 eine Studie US-amerikanischer Chirurgen höchstwissenschaftlich versichert: Cucurbita maxima lässt sich mit speziellen Kürbismessern deutlich sicherer zu Halloweenmasken schnitzen als mit normalen Küchenmessern. Im Abstract ihres Papers „The safety of pumpkin carving tools“ (Prev. Med., vol. 38(6): 799-803) schreiben Alexander Marcus et al. ganz klar als Fazit:

The pumpkin knives produced some injuries, however, they were fewer and less severe than those caused by the kitchen knives. […] Tools designed specifically for pumpkin carving may indeed be safer. Use of these products, and increased overall awareness of the risks of pumpkin carving in general, which clinicians could help promote, might reduce the frequency and severity of pumpkin carving injuries.

Warum sie das sagen können? — Weil sie konkret folgendes taten:   

Two pumpkin carving knives were compared to a serrated and a plain kitchen knife. The forces required to cut and pierce a pumpkin were determined and then applied by a servo-hydraulic machine to each knife placed against cadaver hands in a manner designed to either lacerate Zone 2 of the finger (six tests for each knife) or to puncture the hand [see fig. below]. Inspection and dissection determined the extent of injury.

Gut, dass das mal jemand gemacht hat. Halloween kann also ruhig kommen — am 31. Oktober übrigens…

 

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